معرفی انواع وب سایت
وب سایت ها با توجه به اهداف و امکاناتشان به دسته های مختلفی تقسیم می شوند
طراحی وب سایت تخصصی با جدیدترین متدهای برنامه نویسی
سایت ها یا پایگاه های اینترنتی مجموعه ای از فایل های مختلف از قبیل تصاویر، متن و فایل های برنماه نویسی در دنیای وب می باشند که با توجه به انواع مختلفی که دارند، از اهداف مختلفی پیروی می کنند. از اهداف رایج طراحی سایت از گذشته تا کنون می توان به معرفی کسب و کار، فروش محصول و ارائه خدمات نام برد. در گذشته وب سایت ها با کد HTML ساده نوشته می شدند. استفاده از زبان نشانه گذاری HTML، ساختار کلی سایت ها را مشخصی می کرد. عناصری که در همان سال ها در HTML وجود داشت، عناصر مربوط به پاراگراف ها و پیوندها بود. با گذشت زمان و انقلاب در عرصه وب، HTML نیز پیشرفت زیادی کرد و عناصری مانند جداول و تصاویر را در خود جای داد. همچنین با پیدایش الگوی آبشاری CSS، چیدمان این عناصر در کنار یکدیگر شکل بهتری به خود گرفت تا اینکه امروزه وب سایت ها را با جدیدترین ورژن این زبان یعنی HTML5 و CSS3 می سازند. در ادامه تکامل های طرح بندی صفحات وب، شرکت توییتر فریمورک بوت استرپ را که در نسخه های اولیه مجموعه کدهای CSS بود، معرفی کرد. در حال حاضر و در سال 2019 بوت استرپ با زبان های LESS و SASS هم ادغام شده و کدهای آماده برای قسمت های مختلف یک سایت را در خود جای داده تا جامعه برنامه نویسان از آنها استفاده کند.
وب سایت های امروزی چگونه برنامه نویسی میشوند؟
در حال حاضر 2 زبان پرطرفدار در دنیای وب وجود داردکه 90 درصد سایت های موجود را با آن می سازند. پر طرفدارترین زبان برنامه نویسی تحت وب از گذشته تا کنون زبان PHP می باشد. PHP به دلیل Open Source بودن تحولات بسیار زیادی داشته و به این زبان کمک بسیاری کرده تا نواقص و باگ های خود را کشف کند. آخرین نسخه PHP نسخه 7 می باشد و روی همه پلتفرم ها اجرا می شود. اما دومین زبان محبوب و پر استفاده برنامه نویسان، #C می باشد. این زبان برنامه نویسی که در چارچوب ASP نوشته می شود توسط شرکت مایکروسافت ارائه می شود و فقط روی سرور های ویندوزی با وب سرور IIS اجرا می شود. زیان های دیگری نیز وجود دارند که در کشور ما کمتر مورد استفاده قرار می گیرند. مانند پایتون، C , ...
وب سایت های داینامیک برای ذخیره و بازیابی اطلاعات از دیتابیس یا پایگاه داده استفاده می کنند. دو نوع سیستم مدیریت پایگاه داده یا (DBMS(DataBase Management System پرکاربرد وجود دارد. اولی SQL می باشد که نسخه تحت وینددوز آن SQL سرور و نسخه تحت لینوکس آن MySQL می باشد. MySQL نیز توسط وب سرور Apache اجرا می شود. دومین DBMS اوراکل نام دارد. یک شرکت نرم افزاری آمریکایی که یکی از اهداف آنها طراحی سیستم مدیریت پایگاه داده بوده و تاکنون نسخه های زیادی روانه بازار کرده است و در سراسر دنیا بیشترین استفاده کننده را دارد.
زبان های برنامه نویسی و DBMS های ذکر شده هر کدام مزایایی دارند که با توجه به نیازها و امکانات مربوط به پروژه طراحی سایت انتخاب می شوند.
تاثیر وب سایت در کسب و کارهای امروزی
اگر به آمار جامعه مجازی امروزه نگاهی بیندازیم متوجه ظرفیت بسیار بالای آن خواهیم شد. طبق آماری که شرکت گوگل در سال 2018 معرفی کرده است، سرورهای گوگل تعداد 40000 هزار Process در ثانیه و روزانه 3.5 بیلیون Process را انجام می دهند. آمار زیر تعداد کاربران شبکه اجتماعی اینستاگرام را از سال 2013 تا 2018 نشان می دهد.
همانطور که مشاهده می کنید در سال ۲۰۱۸ تعداد کاربران اینستاگرام به ۱۰۰۰ میلیون رسیده است. حال تعداد کاربران دیگر شبکه های اجتماعی را حدس بزنید. یوتیوب، توییتر، فیبسبوک، لینکدین و ... حال با این ظرفیت بالای فضای مجازی چه می توان کرد؟
حال این سوال به وجود میاید که ما در شبکه های اجتماعی فعالیت کنیم و یا روی طراحی سایت و سئو وقت بگذاریم؟ جواب این است که فعالیت در شبکه های اجتماعی، سئو و وبسایت مکمل یکدیگرند. سایت هایی که در شبکه های اجتماعی به صورت منظم و هدفمند با برنامه مشخص فعالیت می کنند بسیار موفق تر از وب سایت هایی هستند که فعالیت کمتری در شبکه های اجتماعی دارند
اینکه شما در فضای مجازی فقط تصویر محصول خود را به کاربران نشان دهید کافی نیست. شما باید بستری فراهم کنید تا کاربران با ثبت مشخصات خود و محصول یا خدمات، بتوانند به صورت 24 ساعته به شما سفارش دهند و شما به صورت آنلاین خدمات محصول مورد نظر را در ازای پرداخت آنلاین تحویل مشتری دهید.
فاکتورهای اساسی طراحی سایت
سرعت بارگذاری صفحات وب در تمام وب سایت ها حائز اهمیت است. اگر زمان بارگذاری سایت شما زیاد باشید و سایتتان با تاخیر باز شود (۴ ثانیه به بالا) اکثر کاربران سایت شما را ترک می کنند و از نتایج بعدی گوگل استفاده می کنند. سرعت سایت به فاکتورهای زیادی بستگی دارد. مورد اول شیوه کدنویسی می باشید. در ارتباط با پایگاه داده و استفاده از منابع سرور باید از روش های بهینه استفاده کرد. موقعیت سروری که سایت خود را در آن قرار می دهید بسیار اهمیت دارد. هرچه فاصله جغرافیایی ما با سرور مورد نظر کمتر باشدريا، سرعت بارگذاری سایت بیشتر خواهد شد. سرعت اینترنت کلاینت هم تاثیر زیادی در سرعت بارگذاری سایت دارد. یکی دیگر از فاکتورهای سرعت، استفاده از جدیدترین ورژن زبان های برنامه نویسی است. زبان PHP در نسخه 7 خود با 50 درصد افزایش سرعت دسترسی به پایگاه داده همراه شده است. وب سایت هایی که با فریمورک لاراول نسخه 5.5 به بعد ایجاد شده اند به دلیل استفاده از جدیدترین ورژن PHP از سرعت اجرای بسیار بالایی برخوددار هستند. همچنین بهبود وضعیت سئو و قالب سایت و کاهش تعداد HTTP REQUEST در سرعت اجرای سایت نقشش زیادی دارد.
انتخاب هاست و دامنه جزو مراحل اصلی طراحی یک سایت می باشد. در ابتدا باید تراکم کاربران خود را پیش بینی کنید. سامانه های نوبت دهی را در نظر بگیرید. معمولا، در صورت مراجعه چندین هزار کاربر به این سامانه ها امکان ثبت درخواست وجود ندارد و اصطلاحا سایت کشش ارائُه خدمات به صورت همزمان به چند هزار کاربر را ندارد. در این موارد بهتر است که از یک سرور با امکانات سخت افزاری بالا برای راه اندازی سایت استفاده کنید تا کاربران بدون تاخیر سفارش خود را ثبت کنند. در مواردی هم نیازی به استفاده از سرور وجود ندارد و یا به دلیل عدم تامین هزینه های سالیانه سرور توسط کارفرما، استفاده از سرور ممکن نیست. در این صورت بهتر است از هاستی استفاده کرد که کوقعیت جغرافیایی آن نزدیک به دامنه آن کشور باشد. به عنوان مثال برای دامنه های ایرانی از هاست ایرانی استفاده کنید و برای دامنه های کشورهای مختلف از هاست همان کشور استفاده کنید. بهتر است نام دامنه تا حد ممکن کوتاه باشد و حاوی کلمه کلیدی هدف سایت باشد.
در طراحی سایت داینامیک بایستی از یک سیستم برای مدیریت محتوای سایت استفاده شود. سیستم های مدیریت آماده مانند وردپرس و جوملا وجود دارند که کار مدیریت محتوا را آسان تر می کنند. ولی در برخی از پروژه ها، کارفرما به دنبال ایجاد یک سیستم مدیریت آماده و داشبود شخصی سازی شده با نیازهای خود می باشد. در طراحی پنل مدیریت شخصی این امکان وجود دارد که ما اطلاعات را همانطور که نیاز داریم مدیریت کنیم. لاراول وب با ارائه پنل مدیریت اختصاصی با توجه به نیاز کاربران در جهت جلب رضایت مشتری می کوشد.
معمولا شرکت ها، پنل های مدیریتی که برای یک مشتری ساخته اند، به اسم پنل مدیریت اختصاصی به مشتریان دیگر خود می فروشند. وقتی که ما از یک پنل مدیریت اختصاصی صحبت می کنیم، منظور پنل مدیریتی است که برای مشتری اختصاصی باشد نه برای شرکت پیمانکار.